Voorbereiding

 

Fietsen en fietsvakanties zit ons een beetje ‘in het bloed’. Saskia ging vroeger met vriendinnen met de fiets op vakantie naar Duistland, België en Engeland. Paul trok er alleen op uit richting Oostenrijk en Spanje. Toen wij elkaar 3 jaar geleden ontmoetten, ontstond al vrij gauw het plan om er samen op uit te trekken. Ons eerste doel werd Rome (2007).

Van Karlsruhe door Duitsland, over de Alpen, door de Apennijnen en Toscane naar Rome. Een fantastische reis. Dat smaakte naar meer. Zo besloten we eind 2007 om in oktober 2009 4 maanden te gaan fietsen in Azië. Maar goed, eerst kijken of de organisaties waar we werken, akkoord gingen en hoe we dit zouden kunnen financieren. Heel fijn, onze bazen waar bereid hieraan mee te werken en financieel konden we de 4 maanden overbruggen door te sparen via de levensloopregeling. We konden starten met de voorbereidingen.

Dat betekende in eerste instantie veel surfen op het internet, kaarten en Lonely Planets halen en een bezoekje brengen aan mensen die eerder in deze landen hebben gefietst. Zo werden de plannen en de route steeds concreter. Begin 2009 besloten we om in Chengdu te starten, door het Zuidwesten van China te fietsen, van Noord naar Zuid Vietnam te gaan, door Cambodja, nog wat sightseeing Thailand te doen en uiteindelijk via Bangkok terug te vliegen. We boekten ons ticket bij KLM: 2 oktober 2009 heen en 27 januari 2010 terug.

Voor het avontuur en het echte leven.
Avonturen van Saskia Lunter en Paul Hendriksen.
Contact: voorhetavontuur@hetechteleven.com